heading-export-hooymans-substrates

ons substraat

over de hele

wereld

Een natuurlijk product als substraat dient met zorg behandeld en vervoerd te worden. Bij Hooymans Substrates weten de daar alles van. Dankzij onze expertise en ervaren mensen begeleiden wij telers over de hele wereld.

ONZE GRENZEN VERLEGGEN

Hooymans Substrates staat al sinds 1989 bekend om haar champignonsubstraat. Gestart vanuit pionierschap vindt ons substraat ondertussen wereldwijd, succesvol haar weg. Wereldwijd bieden wij een kwaliteitsproduct. Het is daarnaast onze kennis, ervaring en begeleiding waardoor wij met onze telers gezamenlijke successen boeken. Wij denken mee in de bedrijfsopgezet,-ingericht, de opstart en de begeleiding van de teelt. Kennis van het product en de markt maken van ons een veelzijdige partner voor telers wereldwijd.

  • Verpakken,
    mét behoud van kwaliteit!
  • Een wereldwijd logistiek netwerk!
  • Training op maat én locatie!
Verpakken,
mét behoud van kwaliteit!

Substraat bestaat uit natuurlijke grondstoffen. Bij levering in bulk ontstaat er een natuurlijke activiteit door herstelgroei van het mycelium. Om deze reden wordt deze manier van leveren gelimiteerd tot bestemmingen met een levertijd van maximaal 2 dagen. Transport van het substraat over langere afstanden vindt dan ook veelal plaats in pakketten. Ons modern ingerichte verpakkingshal biedt een compleet geautomatiseerd verpakkingsproces waarbij temperatuurbeheersing en registratie essentieel zijn. Dankzij diverse koeltechnieken waarborgen wij de kwaliteit van het substraat, zodat kwekers wereldwijd gegarandeerd zijn van een hoogwaardig product.

Ons substraat wordt in pakketten van 60 x 40 x 20 cm geleverd. Het gewicht kan naar wens worden ingesteld. De pakketten worden geleverd op pallets (100 x 120 cm) en voorzien van een wikkelnet waardoor het lossen van een transportcontainer of trailer slechts 20 minuten in beslag neemt. Daarnaast is het mogelijk om de pakketten op pallets, onder de juiste gekoelde omstandigheden, tijdelijk op te slaan. Indien gewenst kunnen we de pakketten voorzien van een persoonlijk label, hierdoor is het bijvoorbeeld makkelijk om substraat met meerdere broedrassen uit elkaar te houden.

Een wereldwijd logistiek netwerk!

De levering van een natuurlijk product als substraat vergt een uitzonderlijk logistiek netwerk dat zich wereldwijd uitstrekt. Een intensieve samenwerking met rederijen en logistieke partners maken het onder andere mogelijk om hoogwaardige substraat te leveren. Onze logistieke afdeling zorgt dagelijks voor een punctuele planning van uw levering, afgestemd op uw processen en planning, en verzorgt alle benodigde documenten en vergunningen. Wij vervoeren het substraat voor u in volle containers naar elke havenplaats ter wereld, met een mogelijke uitrol naar de desbetreffende inland-bestemming.

Met name voor de langere transporten worden geconditioneerde transporten ingezet (48 uur +). Hier wordt een gekoelde zeecontainer voor gebruikt die door zijn functionaliteit een multidisciplinair transport kan afleggen. Door het product te transporteren in geklimatiseerde containers wordt het bereik van het substraat met behulp van onze logistieke partners ongelimiteerd. Temperatuur en ventilatie spelen hierbij een essentiële rol. Het substraat arriveert daarom altijd in perfecte staat en kan desgewenst opgeslagen worden of kan vrijwel meteen gevuld worden in de cel.

Training op maat én locatie!

Het laatste ingrediënt van ons substraat is kennis. Wij zijn ons ervan bewust dat champignonteelt zeer specialistische kennis vraagt. Daarom bieden wij onze klanten training op maat aan. Op uw verzoek kunnen wij workshops, trainingen en leermodules aanbieden die volledig aansluiten bij uw wensen én op uw locatie. Wij zijn in staat een speciaal programma samen te stellen waarbinnen theorie en praktijk aan bod komen voor u en uw medewerkers met als doel teeltkennis te vergroten.

  • Meer weten over Hooymans Substrates?

    Vul hieronder het contactformulier in en we informeren u zo spoedig mogelijk

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte!

Abonneer op de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.