werkwijze-img

iedere dag op zoek naar

innovatieve

oplossingen

PIONIERS

Wij zoeken elke dag naar innovatieve oplossingen om ons proces te perfectioneren. Een kwalitatief substraat bepaalt het succes van onze telers. Dankzij een uiterst geavanceerd productieproces waarborgen wij de kwaliteit van het substraat, maar er zijn meer factoren van belang voor het beste teeltresultaat. Uitstekende logistieke voorzieningen, service en advies zorgen dat ons substraat succesvol de wereld over gaat en zijn weg vindt naar de teler.

 • WIJ GAAN LOGISTIEKE
  UITDAGINGEN AAN
 • BEGELEIDING, VOOR HET SUCCESVOLLE RESULTAAT!
 • Klant-specifieke vragen
 • Van grond tot mond: realtime data bepaalt onze keuzes
WIJ GAAN LOGISTIEKE
UITDAGINGEN AAN

Het productieproces levert een hoogwaardig substraat op dat gereed is voor vervoer naar de teler. Het logistieke traject is in dat geval van groot belang om de kwaliteit tot het moment van levering te garanderen. Het substraat kan in bulk en pakketten geleverd worden, binnen Nederland én daarbuiten.

Uitstekende hygiëne maatregelen van het vervoer dragen bij aan het behoud van kwaliteit van het substraat, maar ook voor de kennis en ervaring van onze chauffeurs. Het afleveren en afvullen van het substraat bij de kweker is een dynamisch proces waarbij de chauffeur de rol van adviseur aanneemt. Elke vraag en order wordt op deze manier vooraf door ons ingeschat om de ideale omstandigheden te creëren tijdens het afleveren van het substraat.

Dankzij onze jarenlange logistieke ervaring in binnen- en buitenland beschikken wij over de kennis van alle mogelijke regionale, nationale en/of internationale wet- en regelgeving. Het verstrekken en aanvragen van vergunningen, het verzorgen van de juiste vrachtbrieven en vrijstellingen, maar ook land specifieke formaliteiten en regels zijn ons niet vreemd.

BEGELEIDING, VOOR HET SUCCESVOLLE RESULTAAT!

Kennis is ons belangrijkste ingrediënt. Voor iedere teler, beginnend of ervaren, kan onze kennis het verschil maken bij levering en aan de start van de teelt. Teeltbegeleiding vormt een solide basis binnen onze organisatie. Het is onze meerwaarde richting onze telers, maar ook een verlengstuk van ons substraat.

Zelfs de meest ervaren champignonteler komt vroeg of laat toch voor verrassingen te staan. Wij bieden advies als het gaat om teelt-technische beslissingen en vraagstukken. Iedere levering substraat moet succesvol zijn, in opbrengst én kwaliteit. Een team van ervaren specialisten is dagelijks bereikbaar voor vragen en zij leggen regelmatig een bezoek af. Samen met onze klanten verkennen zij nieuwe mogelijkheden om tot een succesvolle teelt te komen. Het beste resultaat voor u, is het beste resultaat voor ons!

Klant-specifieke vragen

Substraat is een natuurlijk product en daardoor nooit exact hetzelfde. Ons substraat is even uniek als onze klanten. Het fase 2 substraat kan op verzoek van de teler met diverse broedrassen geënt en doorgroeid worden. Een goede afstemming met de teler en de uitwisseling van data zijn hierbij essentieel om het substraat aan te sluiten op de verschillende typen teeltsystemen en/of oogstmethoden. In het geval van grote afnemers wordt zelfs een aparte productie substraat gedraaid.

Van grond tot mond: realtime data bepaalt onze keuzes

Kwaliteitsbewaking vergt inzicht in de productieketen. Daarom is traceerbaarheid in toenemende mate geïntegreerd in onze organisatie. Grondstoffen die aangeleverd zijn, kunnen per batch herleid worden naar herkomst en levering. Dit waterdichte track & trace systeem biedt inzicht in de geschiedenis van leveringen, zowel binnen Nederland als internationaal.

De traceerbaarheid van de grondstoffen is een belangrijk onderdeel binnen de aansturing van de productie. In samenwerking met externe geaccrediteerde laboratoria analyseert ons laboratorium nauwkeurig alle grondstoffen die worden aangeboden. Elke levering wordt voorzien van een eigen batchnummer en tijdens transport wordt de temperatuur geregistreerd en vastgelegd. De kwaliteit van het substraat wordt op deze manier zoveel mogelijk gecontroleerd en bewaakt.

 • Meer weten over Hooymans Substrates?

  Vul hieronder het contactformulier in en we informeren u zo spoedig mogelijk

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte!

Abonneer op de nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.